Muzikale reis met Profuna Ocean

05
maart 2021

Muzikale reis met Profuna Ocean

Naar aanleiding van de adviezen van het RIVM betreft het coronavirus, heeft Alphen aan den Rijn ook een aantal richtlijnen opgesteld m.b.t. evenementen en activiteiten. Houd deze pagina in de gaten voor actuele informatie.

Na eerdere succesvolle optredens in Parkvilla in 2013 en 2017 (als voorprogramma) komt Profuna Ocean terug naar Parkvilla als hoofdact vanwege hun nieuwe Ep ‘Continuation’; deze werd reeds in het najaar van 2020 uitgegeven, maar door corona-maatregelen was het nog niet mogelijk om deze release met een liveoptreden te vieren.

Profuna Ocean is een alternatieve (progressieve) rockband uit Nederland, die in 2008 werd opgericht. Met een eigen, kenmerkende composities en sound willen ze de luisteraar meenemen op een muzikale reis. In 2009 verscheen het 1e album ‘Watching The Closing Sky’ dat zowel nationaal als internationaal zeer goed ontvangen werd. In de periode daarna werd volop opgetreden, onder andere met bekende bands als Focus, Knight Area en Racoon. In 2013 won Profuna Ocean de award ‘Best progressive rock band of The Netherlands’.

Met het in 2016 verschenen (2e ) album ‘In Vacuum’ bereikte de band een volgend niveau (zowel progressief en emotioneel), met invloeden van bands Porcupine Tree, The Pineapple Thief en Anathema. Profuna Ocean zet de muzikale reis door de nieuwe EP ‘Continuation’ met 5 krachtige songs waarin de band haar betrokkenheid laat zien, zoals ‘NRA’ over de schietincidenten in de VS en ‘Cc Song’ over de overleden muzikant Chris Cornell (bekend van onder meer Soundgarden). Ook live heeft de band een uitstekende reputatie opgebouwd met meeslepende shows; het werd hoog tijd dat dit weer ervaren kan worden in Parkvilla theater.

Deel deze pagina