Seniorencollege: Ik ben ook maar een mens

05-26
augustus 2021

Interactieve colleges voor de nieuwsgierige 55-plusser!

Houd je je graag bezig met verschillende onderwerpen? Kom dan naar deze 4-delige collegereeks.

Wat is goed en wat is slecht? Zijn we echt vrij in onze keuzes? Zijn mensen bijzonderder dan dieren? Deze en meer boeiende vraagstukken komen voorbij in deze filosofische colleges.

De colleges zijn op donderdag 5, 12, 19 en 26 augustus van 15:30 t/m 16:30.

De colleges zijn als reeks, maar ook los te volgen. De prijs voor 1 college is €7,50.

Koop hier jouw tickets.

College 1 - De bijzondere mens

In het eerste college staat de beroemde filosoof René Descartes centraal. Wat de mens bijzonder maakt, volgens Descartes, is dat wij kunnen denken. Maar wij maken toch allemaal ook wel eens een domme keuze? Zijn mensen wel zo rationeel?

College 2: Is de mens goed of slecht?

Kinderen die stiekem een snoepje stelen uit de snoeppot of de poep van de hond laten liggen in het gras. Iedereen heeft wel eens iets gedaan dat niet mag. Betekent dit dat mensen van nature slecht zijn? Of proberen mensen meestal het goede te doen, maar gaat het soms mis?

College 3: Opstaan Als de Wekker Gaat, Waarom?

Elke ochtend als de wekker gaat, sta ik op om te douchen. Nooit sta ik stil bij het feit dat het een échte optie is om te blijven liggen. Zijn wij niet altijd vrij om te doen wat we willen? Of zijn mensen door en door gewoontedieren?

College 4: De mens en technologie

Ons leven is gevuld met technologie: brillen, pennen, of mobiele telefoons. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om ons lichaam met technologie te verbeteren. Wat is technologie eigenlijk? Worden wij langzaam robots? En is dat erg?

Deel deze pagina