Kunstproject 'Onderlinge Verbondenheid' Expositie

06 augustus - 31 oktober 2021
Prijs gratis
  • Bibliotheek Alphen aan den Rijn
    Aarkade 10
    2406 BV
    ALPHEN AD RIJN

In de bibliotheek is er een gigantisch, kleurrijk nest van textiel gemaakt. Dit kunstobject wordt sinds december 2020 gemaakt en is bijna af! Samen met Alphenaren gaan wij Het Nest tijdens een aantal workshops afronden. De expositie omvat het gehele maakproces. Van de eerste schets tot de laatste ingeweven strook.

In de bibliotheek is er een gigantisch, kleurrijk nest van ingezameld textiel gemaakt. Dit grote kunstobject wordt sinds december 2020 gemaakt en het Nest is bijna af! Samen met Alphenaren gaan wij dit kunstproject tijdens een aantal workshops afronden.

De expositie omvat het gehele proces van Het Nest. Van de eerste schets tot de laatste ingeweven strook. Daarnaast kijken we ook naar andere aspecten zoals: waarom is het Nest van ingezameld textiel gemaakt? Wat voor soort kleding dragen Alphenaren nou eigenlijk? Wil je dus weten hoe, waarom en door wie dit project is gemaakt? Kom dan naar de expositie over het project in de bibliotheek!

Tijdens de expositie vind je door de hele bibliotheek ook textielkunstwerken van de kunstenaressen van Treffend Textiel. In de maand augustus hebben zij ook nog een eigen tentoonstelling van textielkunstwerken in kunstgalerie STA-ART.

De expositie is tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Alphen aan den Rijn te bekijken.

Het project Het kunstproject van Bibliotheek Rijn en Venen heet Onderlinge Verbondenheid. De opzet en uitvoering is gericht op verbinding, lokale verankering, duurzaamheid en talentontwikkeling. Het resultaat zal bestaan uit kunstwerken die samen met de inwoners worden gemaakt: een community art project.

Meer info over het project of de workshops? Ga dan naar de projectpagina

Deel deze pagina