Lichtshow Adventskerk 'Keys of Light' Unieke lichtshow met open podium voor pianisten

10-12
februari 2022
Prijs gratis
  • Adventskerk
    Julianastraat 69
    2405 CG
    Alphen aan den Rijn

Op 10, 11 en 12 februari 2022 zal de 100-jarige Adventskerk het bijzondere feestjaar inluiden met een unieke lichtshow. Op deze dagen staat er in de avonduren tussen 19:00 en 22:00 uur een vleugel voor de hoofdingang van de Adventskerk. Deze vleugel mag bespeeld worden door iedereen die dit kan. En bijzonder hieraan is, dat de pianist met haar of zijn pianospel een lichtshow in werking zet, dat te zien is op de buitenkant van de kerk.

“Keys of Light", zoals de lichtshow genoemd is, is een interactieve piano-installatie voor iedereen, waarbij de pianist het werk kan co-creëren door de piano te bespelen. Elke noot creëert een lichtpuls of visueel element dat de aard van die toon vertegenwoordigt, geprojecteerd op de prachtige Adventskerk. “Wij delen de vleugel, deel jij je talent?” vult Jan de Kruijf voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk aan, die met dit voltallige bestuur en een aantal kerkleden de jubileumcommissie vormt.

Iedereen die een piano kan bespelen mag én kan inschrijven. Leeftijd is daarbij niet belangrijk. Via de website van de stichting is het mogelijk je aan te melden. Elke deelnemer krijgt op de gekozen avond een tijdsslot van maximaal 10 minuten om zijn of haar kunsten op de piano te delen. Klassieke muziek, moderne muziek of popmuziek. Het mag allemaal. Het meegekomen publiek, passanten en muziekliefhebbers kunnen genieten van het pianospel en meteen een unieke lichtshow aanschouwen.  

Voor meer informatie over het jubileumjaar 100 jaar Adventskerk, bezoek de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk.

www.vriendenvandeadventskerk.info

Deel deze pagina