Seniorencollege - Mensen, mensen, wat een mensen Vier colleges voor 55+ers over culturen en de verschillen daartussen.

11 januari - 01 februari 2022
Prijs gratis

Interactieve colleges voor de nieuwsgierige 55-plusser! Houd je je graag bezig met verschillende onderwerpen? Kom dan naar deze 4-delige collegereeks. De colleges zijn ook los te volgen. Deze reeks vindt online plaats en is gratis te volgen.

Deze reeks gaat over verschillen tussen mensen en culturen.

In het eerste college word je meegenomen naar de geschiedenis van de Antropologie, toen de eerste Antropologen als ‘ontdekkingsreizigers’ verre, afgelegen plekken bezochten. Wat onderzoeken antropologen en hoe gaan ze te werk?

In het tweede college gaan we kijken naar wat een land een land maakt. Hoe komt het dat mensen zich Japanner , Italiaan of Amerikaan voelen? En hoe zit het met jou, voel jij je Nederlander, Europeaan of misschien wel Alphenaar?

Tijdens het derde college gaan we dieper in op de betekenis van familie, dit kan namelijk veel verschillen per cultuur. Is familie voor jou belangrijk?

Het vierde college gaat over het eigen onderzoek van studentdocent Leah. Ze zal vertellen over de gesprekken die ze heeft gehad met Indiase tienermeisjes over hoe zij naar het huwelijk kijken. Wie kiest de partner uit, familie of zijzelf?

Deel deze pagina