Zin in Zondag: Erik Jan Harmens

11
september 2022
14:00 - 15:15
Prijs gratis
  • Bibliotheek Rijn en Venen
    Aarkade 10
    2406 BV
    Alphen aan den Rijn

Tijdens deze lezing zal Harmens praten over de drie a's in zijn leven: Alphen aan den Rijn, alcoholverslaving en autisme.

Wie is Erik Jan Harmens?
Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels. De meest recente, "kom" (2019), ging over hijgen. Het gedicht ‘h h’, dat bestaat uit 56 maal één en dezelfde letter, behoort tot de klassiekers in de nederlandse poëzie. Hij was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Er verschenen zes romans. Eind 2021 kwam "Rigolettohof" uit, de grote Alphense roman over hoe een man opgroeit in de jaren zeventig en tachtig in de nabijheid van een winkelcentrum (de Ridderhof) dat later, op 9 april 2011, in een plaats delict zou veranderen.

Eerdere successen en huidige werk
Het boek "Hallo muur" (2015), over Harmens' inmiddels overwonnen alcoholverslaving, werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. Naar aanleiding van een vorig jaar in NRC Handelsblad gepubliceerd essay over zijn autismespectrumstoornis, bereidt Harmens een groot non-fictieboek en een bundel gedichten over autisme voor.

Dubbel genieten
Om je uitje compleet te maken heeft ons Grand Café KADE 10 een heerlijke aanbieding voor je! Maar er gebruik van door vooraf te reserveren via: Grand Café KADE 10

Zin in Zondag
In 2022 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Bon Coeur.

Deel deze pagina