Tussen Koffie & Cultuur

13
april 2021

Tussen Koffie & Cultuur

Ons brein probeert de enorme hoeveelheid aan informatie die we dagelijks krijgen zo snel mogelijk te categoriseren. Dit gebeurt doordat informatie in hokjes wordt gestopt. Op die manier kunnen we het beste met heel veel dingen in het leven omgaan. Dat informatie in hokjes van ons brein terechtkomt, hebben we vaak niet eens door.

Zo werkt het ook met onbewuste vooroordelen. Je brein maakt een supersnelle koppeling tussen uiterlijke kenmerken en je gedachte of mening daarover. Dat proces werkt bij ons allemaal exact hetzelfde en is heel menselijk. Maar dat proces is niet feilloos. Het mooie aan ons brein is dat het ruimte biedt er iets mee te doen. Hoe dit werkt en wat het te maken heeft met koffie, ontdek je tijdens de online inspiratiesessie van Tussen Koffie & Cultuur op 13 april a.s. van 10u00 tot 12u00.

In de online inspiratiesessie nemen we je mee op ontdekkingsreis naar onbewuste vooroordelen. Hoe word je bewust van je eigen onbewuste vooroordelen? Kun je jezelf en anderen inspireren om die bespreekbaar te maken? Welke associaties heb jij (mee)gekregen waar - onbewust - vooroordelen verstopt zitten? Die ontdekking draagt niet alleen bij aan cultuursensitiviteit. Het vergroot ook de kans dat je met de ander, de 'vreemde' ander, in gesprek blijft. En dat leidt tot verbinding.

Ben je een professional in het sociale, maatschappelijke of culturele domein? En ben je actief in de gemeente Alphen aan den Rijn? Dan kun je je (gratis) aanmelden via https://www.kasuaris.com/tussen-koffie-en-cultuur-vooroordelen/. Er geldt een maximum aantal van 25 personen dus meld je tijdig aan.

Deel deze pagina