Fotocollege Klaas Jan van der Weij Door Alphoto

13
mei 2022
Prijs Kaartprijs 12,50 euro (incl. consumptie)
  • Parkvilla
    Cornelis Geellaan 2
    2406 JG
    ALPHEN AD RIJN

Klaas Jan van der Weij, al ruim 30 jaar één van de bekendste sportfotografen in Nederland. won in zijn 30-jarige loopbaan o.a. enkele malen de Zilveren Camera in de categorie Sportfotografie. Hij won ook de World Press Photo met de foto van een uitgeputte Greg Lemond na de wielerwedstrijd Parijs-Roubaux. Van der Weij was Fotojournalist van het jaar en Sportfotograaf van het jaar. Hij volgde o.a. 25 jaar de Tour de France. In zijn loopbaan werkte hij voor verscheidene kranten en tijdschriften. Aanvankelijk voor Trouw en Het Parool; de laatste jaren voornamelijk voor de Volkskrant.

Van der Weij noemt zichzelf liever verhalenverteller dan fotograaf. Hij kiest meestal niet voor de winnende sporter of voor de juichende voetballer die net heeft gescoord. Zijn camera trekt eerder naar de verliezer of naar de teleurgestelde keeper die de bal niet kon houden. Zijn kenmerk is het vastleggen van sfeer en emotie.

Samenwerking Alphoto en Parkvilla
Het optreden van Klaas Jan van der Weij past in het streven van Fotoclub Alphoto om Nederlandse topfotografen voor te stellen aan een breed publiek. Deze opzet maakt deel uit van het samenwerkingsverband dat Alphoto met Parkvilla is aangegaan. Klaas Jan van der Weij is de vierde  fotograaf die in dit kader over zijn werk komt vertellen. Sacha de Boer,  fotograaf des Vaderlands Dirk van der Burg en Ilvy Njiokiktjien gingen hem voor.

Vrijdag 13 mei, aanvang 20:30 uur. 

Kaartprijs (incl. consumptie)
€ 12,50 

Deel deze pagina