Kermis

Kermis

13-18
september 2019

De booster is voor durfallen. Immers, jezelf met een duizelingwekkende snelheid in een tollende gondel door de lucht laten slingeren vereist lef. Deze attractie is de laatste jaren een vast gegeven op de kermis van de Alphense Jaarmarkt, die sinds jaar en dag plaatsvindt op de derde woensdag van september.

Sommige knijpen hun ogen dicht, anderen maken van de gelegenheid gebruik om van bovenaf op het oude centrum te kijken en de honderdduizenden bezoekers langs de meer dan 800 kraampjes te zien schuifelen, op zoek naar koopjes en genietend van dat typische koopliedensfeertje.

De grootste braderie van Nederland, ooit begonnen als paardenmarkt, is door de jaren heen uitgegroeid tot een groots festijn dat meer dan honderdduizenden mensen uit het hele land trekt. In de vroegte ochtend van de Jaarmarkt worden kraampjes opgebouwd en artikelen uitgestald. Van oude boeken tot elektrische apparaten, van antiek tot kunst en van broodjes beenham tot smoothies, de Alphense Jaarmarkt heeft voor iedereen wat te bieden.

En ‘s avonds is het feest. Terwijl op het Aarplein de botsauto’s botsen en de draaimolens draaien worden de typische kermisgeluiden op het Rijnplein overstemd door live optredens van diverse artiesten. Op verschillende plekken in de buitenlucht worden glazen gevuld en verhalen uitgewisseld. En net als overdag kun je ook dan over de hoofden lopen.

De Jaarmarkt is een fenomeen.

Deel deze pagina