Film, Arts in Cinema: Raphael Revealed

14
augustus 2022
14:30 - 23:59
  • Parkvilla
    Cornelis Geellaan 2
    2406 JG
    ALPHEN AD RIJN

Ter gelegenheid van de 500ste sterfdag van Raphael vond in Rome de grootste tentoonstelling van zijn werken ooit plaats. Bekroond regisseur Phil Grabsky geeft een frisse kijk op deze grootheid uit de Renaissance, en laat zien waarom hij wordt beschouwd als een van de grootste aller tijden. De film gaat over zijn leven in Rome, en bevat unieke beelden van het oude Rome dat zo’n grote invloed had, waaronder zeldzame beelden van Nero’s Gouden Huis dat Raphael persoonlijk bezocht.

Raphael was meer dan alleen maar een schilder. Hij was een van de meest buitengewone kunstenaars van de Renaissance, maar wordt vaak verkeerd begrepen of gemythologiseerd. Aan de hand van deze buitengewone tentoonstelling in Rome laat deze film het leven en werk van Raffaello Sanzio da Urbino voor het eerst echt zien.

Met ongeëvenaarde bruiklenen van het Louvre, Uffizi, National Gallery of Art, het Prado Museum en meer, bieden de tentoonstelling en deze film een ongekende kans om de breedte van Raphael’s vaardigheid, creativiteit en vindingrijkheid te zien.

Deel deze pagina