Nieuwe expositie Galerie Alphen Art, vanaf zaterdag 15 januari weer open Diverse kunstenaars exposeren bijzonder werk

15 januari - 03 februari 2022
Prijs geen

De winkels mogen open op afspraak! Dus ook de galerie kan weer open! Vanaf zaterdag 15 jan. is de expositie op afspraak te bezichtigen. Je kan een afspraak maken via een mailtje naar: expositie.commissie@sta-art.nl of rechtstreeks inschrijven op de lijst bij de galerie.

50e expositie Galerie Alphen Art in De Aarhof vanaf vrijdag 24 december.

Sinds 2017 heeft kunstenaarscollectief Sta-Art een galerie in De Aarhof: Galerie Alphen Art. De galerie biedt deelnemers aan het collectief ruimte om naar buiten te treden met hun werk.

De eerste galerieruimte in De Aarhof werd door de toenmalige eigenaar van het winkelcentrum beschikbaar gesteld om leegstaande winkelruimte midden in De Aarhof “bewoond” te houden.

Na 2,5 jaar bood de nieuwe eigenaar van De Aarhof, zelf een groot kunstliefhebber vervangende ruimte: het bekende filiaal van Halfords was vrijgekomen! Deze plek bleek voor zowel kunstenaars als publiek een gouden greep: licht en ruimte, aan de rand van De Aarhof, naast de ruime en uitnodigende ingang aan de Aarkade waardoor bezoekers gemakkelijk in en uit kunnen lopen.

Na twee jaar is de galerie een bekende plek geworden op die locatie. Veel kunstenaars én bezoekers wisten inmiddels de weg te vinden op een van de dagen dat de galerie is geopend.

Dat de galerie op veel tijdstippen geopend kán zijn is zonder meer te danken aan de grote schare vrijwilligers en deelnemers die zich inzet om nieuwe exposities in te richten, gasten te ontvangen en enthousiast te vertellen over het geëxposeerde werk.

49 keer is er van expositie gewisseld sinds Galerie Alphen Art in De Aarhof is gevestigd. 49 succesvolle exposities waarin telkens werk was te zien van tenminste acht verschillende kunstenaars in een verscheidenheid aan kunstvormen.

De nieuwe, jubileum-vijftigste expositie in De Aarhof is aanleiding voor het thema “FEEST”. Deelnemende kunstenaars van Sta-Art zijn uitgenodigd voor deze expositie werken in te leveren met dat thema. Daaraan is volop gehoor gegeven en het resultaat is een feestje op zich. Vrijwel alle disciplines in de beeldende kunst zijn vertegenwoordigd. Door de corona-maatregelen zit een feestelijke opening er helaas niet in.

In de galerie is een Art-Shop gevestigd, waar deelnemers van de stichting kleine kunstwerkjes aanbieden tegen schappelijke prijsjes.

Stichting Sta-Art en daarmee Galerie Alphen Art wil een knooppunt zijn voor kunstzinnige uitingen en dat laten zien aan een zo groot mogelijk publiek. De galerie exposeert niet alleen 2- en 3-dimensionale kunst, maar biedt ook mogelijkheden voor andere activiteiten, bijvoorbeeld boekpresentaties, creatieve workshops of groepsexposities e.d.

Galerie Alphen Art, De Aarhof 41, Alphen aan den Rijn

Expositie “Feest”, van 24 december tot en met 2 februari 2022.

Geopend: di, wo en vrij van 12.00 - 17.00 uur, zaterdag van 11.00 - 16.00 uur.

Deel deze pagina