Nieuwe expositie Galerie Alphen Art, vanaf zaterdag 15 januari weer open Galerie Alphen Art doneert van de verkoopopbrengst van de kunstwerken 20% aan Giro 555 t.b.v. hulp aan Oekraïne.

15 april - 19 mei 2022
Prijs geen
  • Aarhof (Centrum)
    Aarhof 1
    2406 BT
    Alphen aan den Rijn

Op vrijdagavond 15 april heeft de officiële opening plaatsgevonden van een nieuwe expositie in Galerie Alphen Art in De Aarhof. Deze expositie loopt vanaf vrijdag 15 april tot en met woensdag 18 mei.

Annelies van Wijk exposeert aquarellen en werk met aquarelkrijt op aquarelpapier. Haar werk is realistisch. Inspiratiebronnen haalt ze meestal uit de natuur, ze maakt landschappen en bloemen, een enkele keer een stilleven.

Freek Steijsiger exposeert zijn schilderijen onder de titel “Vooral Rood”. Rood als hoofdkleur in de schilderijen omdat dat de kleur is die de mens raakt. Het zijn olieverfschilderijen waarin zand is verwerkt. De nadruk van zijn werk op het expressionisme waarin een vleugje figuratie is verwerkt. Vaak wordt in de schilderijen wel iets gezien dat de kijker herkent, bijvoorbeeld een silhouet van een mens, een gezicht of een werelddeel.

Gerard Bes uit Nieuwkoop is beeldhouwer. Vanuit ideeën en schetsen, krabbelen ontstaan over het algemeen zijn gestileerde beelden en plaquettes. Soms volgens plan, waarbij hij zich ook wel laat leiden door materiaal en techniek.

Yvonne van Staveren laat de kunstliefhebber kennismaken met haar aquarellen die de natuur als onderwerp hebben. Aquarel is een techniek die haar bijzonder boeit omdat water en verf veel aan het toeval overlaten.

De schilderijen van Nico van der Putten hebben een illustratief karakter. Ook bij Nico komt de inspiratie uit de natuur. De onderwerpen zijn over het algemeen botanisch. De werken zijn rustige, realistisch geschilderde composities die harmonisch van kleur zijn.

Casper Cammeraat laat in deze expositie nieuw werk zien onder zijn noemer "Schrijven met licht", wat de letterlijke betekenis van fotografie is. Zijn bijzondere foto-beelden hebben dit keer als thema’s 'Bewogen' en 'Kaleidoscopische Mandala's'.

Cesar van der Molen verkent in de driedimensionale werken die hij tentoonstelt expliciet het materiaal hout. De drie objecten zijn de laatste 8 jaar ontstaan en vertegenwoordigen een deelproject dat thematisch de begrippen Justitie, De Astronaut en de Bouwer omvat.

Petra van der Made heeft als favoriete onderwerp portret en model. Haar werk typeert zich door vormvaste krachtige lijnen.

Galerie Alphen Art, De Aarhof 41, Alphen aan den Rijn

Geopend: di, wo en vrij van 12.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 - 16.00 uur

Deel deze pagina