CHARLIE CHAPLIN SPECIAL Filmcollege en film The Kid

15
oktober 2021
Prijs PASSE PARTOUT Normaal: € 19,50 Vriend: € 18,50
  • Parkvilla
    Cornelis Geellaan 2
    2406 JG
    ALPHEN AD RIJN

Dit jaar viert Charlie Chaplin’s baanbrekende film The Kid zijn 100ste verjaardag. En hoe beter dat de vieren dan met de terugkeer van zijn speelfilms op het grote doek in bioscopen en theaters over de hele wereld! Ook Parkvilla doet mee en vertoont drie van zijn films.

We trappen deze special af met een avondvullend programma met een filmcollege door Rudi de Boer en vertoning van The Kid. The Kid was de eerste lange speelfilm van Chaplin en wordt door velen gezien als een van de belangrijkste films van het stomme tijdperk.

Filmcollege Charlie Chaplin door Rudi de Boer | 19.30 - 20.30

Hollywood stond in haar kinderschoenen en filmsterren bestonden nog niet. En toen verschenen daar in 1914 de eerste slapstickfilmpjes met ene Charles Chaplin. Eén van de eerste grote filmsterren was geboren. Tot op de dag van vandaag worden zijn films wereldwijd met veel plezier bekeken. Zijn iconisch personage, The Tramp, is zelfs als silhouet bekend. Zijn snor, wandelstok en bolhoed zijn tijdloos. Hij is de meester van het uitbeelden van doldwaze situaties, zowel in beweging als mimiek. Chaplin wist maatschappelijke misstanden, relativerend met humor, onder de aandacht te brengen. De bekende lach met een traan was op zijn lijf geschreven. Filmwetenschapper Rudi de Boer zal aan de hand van een aantal hilarische fragmenten een lezing geven over deze grootheid.

Pauze

Filmvertoning The Kid | 21.00

In The Kid, die door velen als belangrijkste film uit het stomme tijdperk wordt gezien, krijgt het geliefde en iconische personage de zwerver (Chaplins alter ego The Little Tramp) een nieuwe sidekick: de Kid (Jackie Coogan). The Kid was Chaplin's eerste lange speelfilm en hij combineerde daarin komedie met drama. De film was in 1921 wereldwijd een enorm box-office succes. De tijdloze film is nog altijd zeer geliefd bij jong en oud.

The Kid (en andere Chaplin speelfilms) is speciaal voor het 100 jarig bestaan gerestaureerd in 4K / 2K en weer te bewonderen in de bioscopen en filmtheaters.

Deel deze pagina