PETITE FILLE: LEZING EN FILM IDAHOT Special

17
mei 2022
Prijs 9,75
  • Stichting Parkvilla
    Cornelis Geellaan 2
    2406 JG
    ALPHEN AD RIJN

In samenwerking met Parkvilla

Deze avond wordt gehouden in het kader van IDAHOT - De Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie. Voorafgaand aan de film zal Remke Verdegem, zelf trans vrouw, een lezing houden over wat het betekent om transgender te zijn in Nederland. Vervolgens wordt na een pauze de documentaire Petite Fille vertoond - een intiem portret over een 7-jarig transgender meisje.

Lezing

Remke Verdegem, zelf trans vrouw, start voorafgaand aan de film met een lezing over wat het betekent om transgender te zijn in Nederland. Ze neemt je mee in haar eigen verhaal en vertelt meer over begrippen als genderdiversiteit, genderidentiteit en genderdysforie. De lezing duurt ongeveer een uur en na afloop is er ruimte om vragen te stellen.

Remke is bestuurslid en vicevoorzitter bij Transgender Netwerk Nederland en coördinator van het team Voorlichting bij COC Leiden.

Film: Petite Fille

De zevenjarige Sasha droomt ervan een meisje te mogen zijn, al zolang ze zich kan herinneren. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij. Op school moet ze echter jongenskleren dragen en wordt ze anders behandeld dan haar klasgenoten. Voor Sasha is het soms moeilijk te begrijpen waarom ze niet simpelweg kan zijn wie ze is en kan dragen wat ze wil.

Petite Fille toont zowel de strijd van een gezin tegen hun vijandige omgeving als hun dagelijkse beslommeringen. In Petite Fille geeft regisseur Sébastien Lifshitz een kijk in het leven van een familie die vecht voor het geluk van hun dochter in een samenleving die vasthoudt aan traditionele ideeën over gender. Zijn documentaire ontving internationaal veel lof en werd in 2020 bekroond met de Grand Prix op het Filmfestival van Gent.

Deel deze pagina