Expositie Verborgen Juwelen in Boomkwekerijmuseum

18 november - 12 februari 2021
  • Boomkwekerijenmuseum
    Reijerskoop 52
    2771 BR
    BOSKOOP

- In verband met de huidige coronamaatregelen is het Boomkwekerijmuseum helaas tot nader orde gesloten - 

Velen van deze parels staan in Boskoop. Je loopt of fiets zonder er bij stil te staan zomaar langs. Toch zijn deze parels het meer dan waard om even bij stil te staan. Oude verhalen komen weer tot leven of misschien komen er wel herinneringen bij u naar boven.

Er zijn nog een aantal van deze mooie oude loodsen. Daar gebeurde het. Daar werd gestekt, geënt en werd de boom geboren om na enige tijd uit te kunnen groeien tot een pracht exemplaar die over de hele wereld zou gaan. De oude kwekerijen die er achter liggen zijn adembenemend. Boskoop met haar bijzondere slagen landschap is een lust voor het oog. De kwekerijen zijn prachtig te zien tijdens een vaartocht vanaf Plantentuin Esveld waar u kunt genieten van een wandeling door het Aceratum. Een bezoek aan de Proeftuin is een ware natuurbeleving voor de Flora liefhebber. Even tot rust komen met een kopje koffie en een proeftuintje. Een speciaal klein appelgebakje gemaakt met de schone van Boskoop in Proef de Tuin. In het boomkwekerij museum kunt u de cultuur historie van de boomkwekers met eigen ogen aanschouwen. Terug in de tijd waar het vakmanschap ontstaan is.

Expositie Verborgen Juwelen

In de periode van 18 november 2021 tot 12 februari 2022 is er in het boomkwekerijmuseum een speciale expositie van bijzondere pentekeningen over de loods en de gereedschappen. Tevens zijn er sieraden te bewonderen die gemaakt zijn met de voorwerpen die gevonden zijn op de kwekerijen.

Speur tijdens de wandeling of fietstocht of u enkele van deze parels kunt ontdekken en vergelijk deze met de pentekeningen in het Boomkwekerij museum.

Kom naar Boskoop, een beleving die u niet mag missen.

Deel deze pagina