Wisselexpositie van Arie van 't Riet

19 februari - 06 maart 2021

Wisselexpositie van Arie van 't Riet

Bezoekerscentrum De Veenweiden laat jong en oud in speelse interactieve exposities kennis maken met het verleden, heden en de toekomst van het landschap en de natuur van Alphen, Nieuwkoop, Kaag en Braassem.

Je ontdekt hoe het water, onze typische bodem én, niet te vergeten, de mens de streek gevormd hebben. Al sinds de komst van de Romeinen en vooral vanaf de vroege middeleeuwen wordt het landschap en de natuur voortdurend door de mensen die er wonen veranderd. Met als voornaamste doel de regio en steden als Leiden, Den Haag en Amsterdam te voeden en van energie te voorzien. Tegenwoordig vinden we er vooral de rust en ruimte om te recreëren, te sporten en te ontspannen.

Toegangspoort

In ons bezoekerscentrum vind je allerlei informatie over natuur, bijzondere plekken en activiteiten die het ontdekken waard zijn. Het centrum is de ideale toegangspoort om de Rijn- en Veenstreek wandelend, fietsend of per boot te gaan beleven! Zie verder www.bc-deveenweiden.nl

Wisselexposities

Het bezoekerscentrum heeft naast zijn expositieruimte ook om de zoveel tijd een wisselexpositie. Op dit moment is er nu de kunst van Arie van ’t Riet tentoongesteld. Deze wisselexpositie wordt kortweg ‘in röntgenfotografie gevangen natuur’ genoemd. Het gaat om bijzondere foto’s van planten en dieren, te zien in het Bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen aan den Rijn. Het adres is Burgemeester Bruins Slotsingel 15.

Deel deze pagina