Haring on the docks

Haring on the docks

19-20
juni 2020

Hét Alphense haringfestijn breidt uit met een dag. Na de succesvolle eerste editie in 2019 duurt Haring on the Docks dit jaar niet één maar twee dagen. Op de vertrouwde locatie op De Werf (aan de Rijnhaven, tussen de industrieweg en de Eikenlaan) opent het evenement op 19 juni 2020 met de eerste haring en een keur aan artiesten. Op zaterdag 20 juni is het vlaggetjesdag. Dan is er vertier voor het hele gezin.

Natuurlijk staat op beide dagen de Hollandse Nieuwe centraal, maar bezoekers kunnen ook genieten van ander eten, van allerlei versnaperingen en van muziek. Onder andere Alphenaar Menno Aben, Thomas Berge en de Alphense formatie No Harm komen een optreden verzorgen.

Haring on the Docks wordt georganiseerd door de Alphense ondernemer Sietse Kromhout en is bedoeld voor alle inwoners van Alphen aan den Rijn en omstreken. Sietse is al jaren verantwoordelijk voor tal van (haring)feestjes op bestaande horecalocaties, maar met Haring on the Docks pakt hij flink uit. Zo gaat het eerste haringvaatje op Amerikaanse wijze geveild worden. De opbrengst komt ten goede aan Huize Kakelbont, een crisisopvanghuis voor kinderen, dat gerund wordt door het echtpaar Bert en Merlijne van der Louw.

Deel deze pagina