EXPOSITIE GALERIE ALPHEN ART – Periode 49

19 november - 22 december 2021
  • Sta-art Galerie
    Aarhof 41
    2406 BT
    Alphen aan den Rijn

Vrijdag 19 november om 19.00 uur opent in Galerie Alphen Art in De Aarhof een nieuwe expositie met werk van weer acht heel diverse kunstenaars. De expositie is te zien tot en met 22 december.

 

De Alphense Yvette Bavelaar heeft een opvallende stijl van zwartwit-portrettekeningen, gemaakt met losse poeder en grafietpotloden. Yvette deed in 2021 mee met het televisieprogramma Sterren op het doek, waar haar werk werd gekozen. ‘’Mensen raken, dat is wat ik doe’’, is een veelzeggende uitspraak van Yvette. Anka Omtzigt werkt in keramiek en laat o.a. vrouwenfiguren zien, die ze op verschillende wijze heeft vormgegeven. Anka wil voor en ín haar figuren evenwicht vinden tussen spanning en harmonie, verstilling en dynamiek waarbij ze streeft naar een schijnbare eenvoud in haar werk. Casper Cammeraat laat fotografie zien uit een nieuwe serie: "Bewogen", zowel letterlijk als overdrachtelijk bedoeld. Hij laat beweging tijdens de opname abstraherend werken. Gonny Wagner gebruikt oude schildertechnieken die ze toepast op nieuwe onderwerpen. Haar onderwerpen zijn divers: stillevens, markante verlaten gebouwen, naakten en portretten.

Het werk van Lida Plomp is geïnspireerd op de natuur waarbij zij gebruik maakt van allerlei materialen zoals zand, stenen en vondsten uit de natuur. Haar “schilderijen” van geschept papier zijn kleurrijk. Verder maakt Lida pyrografiekunst (de kunst van brandschilderen). Nanny Kooij maakt figuratieve, realistische schilderijen en schildert of tekent vooral wat de natuur te bieden heeft. Nanny schildert veelal naar de techniek van de oude meesters.

Nelly van Maanen’s grote expressieve kleurrijke schilderijen zijn opgebouwd uit materialen met verschillende structuren om een verrassende gelaagdheid te creëren. Herkenbare elementen worden ondergeschikt gemaakt aan compositie en vorm. Ze wil hiermee illusies wekken en tot de verbeelding te spreken. Nora van Klingeren maakt textiel, veelal wandkleden en in combinatie met constructies in staal en andere materialen. Vilt vormt meestal een onderdeel. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met door haarzelf met zeefdruk bedrukte zijde.

 

Galerie Alphen Art, De Aarhof 41, Alphen aan den Rijn Geopend: di, wo en vrij van 12.00 - 17.00 uur, zaterdag van 11.00 - 16.00 uur.

Deel deze pagina