Zin in Zondag - Workshop Botanisch Tekenen (geannuleerd) Verzorgd door Eline Hoogendijk

23
januari 2022
Prijs gratis
  • Bibliotheek Rijn en Venen
    Aarkade 10
    2406 BV
    Alphen aan den Rijn

LET OP! DE WORKSHOPS IS GEANNULEERD WEGENS DE GELDENDE MAATREGELEN!

Ben je een liefhebber van botanische prenten uit de 18e en 19e eeuw? Deze workshop geeft een korte impressie over de geschiedenis van de botanische kunst. Maar ook over de huidige ontwikkelingen in verfsoorten en andere materialen die het mogelijk maken om 'nieuwe' botanische kunst te maken.

Je gaat zelf aan de slag met het allerbelangrijkste onderdeel van een goede aquarel, namelijk de tekening. Aan de hand van Eline's instructies teken je met papier en potlood zo realistisch mogelijk een verse bloem. Al doende ontdek je of botanisch tekenen iets voor jou is. Wil je meedoen? Meld je gratis aan!

Zondag 23 januari: 14:00 - 16:30 uur. 

Over de docent
Eline Hoogendijk is botanisch kunstenaar en als docent verbonden aan de groep Botanisch Kunstenaars Nederland en de Hortus Botanicus in Leiden. Eline woont en werkt vanuit haar atelier in Boskoop. Planten en bloemen vormen de rode draad in haar leven. Ze raakt nooit uitgekeken op alle mooie en bijzondere soorten, van 'onkruiden' die tussen stoeptegels groeien tot de meest exotische orchideeën in het oerwoud. Eline geeft cursussen en werkt in opdracht aan diverse botanische kunstprojecten.

Zin in Zondag
In 2022 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod.

Deel deze pagina