Symfonische rock uit Oekraine bij Serious Music in Parkvilla

23
september 2022
Prijs 15 euro
  • Stichting Parkvilla
    Cornelis Geellaan 2
    2406 JG
    ALPHEN AD RIJN

Karfagen (ofwel: Carthago) is het geestekind van de Oekraïense multi-instrumentalist en componist Antony Kalugin. Zijn muziek wordt omschreven als ‘symfonische artrock’ met elementen van new-age, folk, jazzrock en symfonische rock en is beïnvloed door bekende bands als Camel, Happy The Man, UK en The Flower Kings, maar ook door Nederlandse bands als Focus en Kayak. Antony is zeer productief; sinds de start van Karfagen in 1997 verschenen er 13 albums met fantasierijke thema’s, met lange composities, een breed instrumentarium en prachtig artwork.

In de muziek van Karfagen herken je de kwaliteit van de composities, de virtuositeit van de muzikanten en de warmte van de sound van de symfonische rock uit de jaren ’70, maar elke album bevat ook weer veel nieuws, zodat deze telkens weer boeien.

Zoals voor vrijwel iedereen in Oekraïne is ook het leven van Antony wreed verstoord door de oorlog; hij heeft zijn studio achter moeten laten en zijn gezin naar Polen gebracht. Antony heeft sinds kort vrijstelling van de overheid om naar het buitenland te reizen om met zijn muziek ‘het geluid van Oekraïne’ te laten horen. We zijn heel blij dat hij ook naar Nederland komt met zijn band om zijn unieke muziek met ons te delen. Zo maken we Parkvilla theater voor 1 avond ‘Antony’s Magician Theatre!

23 september 2022

Aanvang 20.30 uur, kaarten 15 euro.

Deel deze pagina