Theater, Serious Music Alphen | Karfagen

23
september 2022
20:30 - 23:59
  • Parkvilla
    Cornelis Geellaan 2
    2406 JG
    ALPHEN AD RIJN

Karfagen (ofwel: Carthago) is het geestekind van de Oekraïense multi-instrumentalist en componist Antony Kalugin. Zijn (voornamelijk instrumentale) muziek wordt omschreven ‘symfonische artrock’ met elementen van new-age, folk, jazzrock en symfonische rock en is beïnvloed door bekende bands als Camel, Happy The Man, UK en The Flower Kings, maar ook door Nederlandse bands als Focus en Kayak.  Antony is zeer productief; sinds de start van Karfagen in 1997 verschenen er 13 albums met fantasierijke  thema’s (waaronder Solitary Sandpiper Journey , Magician’s Theater, Spektra en Dragon Island), met lange composities, een breed instrumentarium en prachtig artwork.


Tijdens zijn studie (architectuur) begon Antony in 1997 onder de naam Karfagen muziek op te nemen in lokale studio. Zijn eerste ‘grote’ werk ‘Continium’ maakt hij in 2005 met een band met bevriende muzikanten en dat levert meteen een platencontract op. In 2007 volgt het 2e album `The Space Between Us'. Daarna verbreed Antony zijn muzikale horizon door samenwerking met verschillende, internationale muzikanten. Zo maakt hij met Robert Diaz (de gitarist van de Cubaanse band Anima Mundi) in 2011 het album `Lost Symphony'  en in 2013 `Aleatorica' met Tomek Mucha (elektrische viool) en Sergey Klevenskiy (blaasinstrumenten) en spelen op het album `Magicians Theatre' (2014) Mathieu Spaeter (leadgitaar) en Pascal Gutman (stick-bass) mee.  Ook de jaren daarna is Antony zeer creatief en productief gebleven en -na het album ‘7’ (2015) verscheen in de periode 2015-2022 een fraaie reeks hoog gewaardeerde albums: Spektra (2016),  ‘Messages from Afar - First Contact’ (2017), ‘Echoes from Within Dragon Island’ (2019), ‘Birds of Passage’(2020), ‘Principles and Theory of Spektra’ (2020) tot zijn laatste, hoog gewaarde album  ‘Land of Green and Gold’ (2022). 


In de muziek van Karfagen herken je de kwaliteit van de composities, de virtuositeit van de muzikanten en de warmte van de sound van de symfonische rock uit de jaren ’70, maar elke album bevat ook weer veel nieuws, zodat deze telkens weer boeien.


Zoals voor vrijwel iedereen in Oekraïne is ook het leven van Antony wreed verstoord door de oorlog; hij heeft zijn studio achter moeten laten en zijn gezin naar Polen gebracht. Antony heeft sinds kort vrijstelling van de overheid om naar het buitenland te reizen om met zijn muziek ‘het geluid van Oekraïne’ te laten horen. We zijn heel blij dat hij ook naar Nederland komt met zijn band om zijn unieke muziek met ons te delen. Zo maken we Parkvilla theater voor 1 avond ‘Antony’s Magician Theatre!

Deel deze pagina