Expositie “Limes a gogo" in het Alphense centrum Mensen verbinden door kunst en cultuur

28 april - 17 juni 2022
Prijs Gratis

Bij Atelier Verfstreken, Ipse de Bruggen, zijn de voorbereidingen voor de presentatie van het kunst-modeproject Limes a Gogo in volle gang. Op 17 juni van 13.00 - 15.00 uur wordt het resultaat hiervan feestelijk zichtbaar en worden de Romeinse kostuums, ontworpen en gemaakt door de kunstenaars van het atelier en leerlingen van de kunstklas van het Groene Hart College, op de catwalk getoond door de makers zelf tijdens een spetterende modeshow. 

Voor deze feestelijke themamiddag, zetten Alphen aan den Rijn als Limes-gemeente, Atelier Verfstreken en het Groene Hart Lyceum, het Archeon, de werkgroep Alphen Wereldstad aan de Limes, het Groene Hart College en vrijwilligers vanuit hun eigen expertise, talenten en ervaring zich samen in.  

Door over grenzen heen te kijken, inclusief samen te werken en de verbinding te zoeken ontstaan creatieve ideeën en bijzondere kunstwerken. Kunst, mode en cultuur worden samengebracht, wat resulteert in een bijzondere expositie in een aantal winkelpanden en een feestelijke themamiddag rond de Romeinse Limes. Door gebruik van oude materialen zijn de modeshow en de expositie ook nog eens duurzaam. Er is op 17 juni tussen 13.00 en 15.00 uur van alles te doen in de Aarhof: een modeshow, creatieve workshops, spelletjes, muziek en een fotoshoot met een Romein. 

Iedereen is van harte welkom om langs te komen en mee te doen. 

Informatie over het Limes a gogo project: Atelier Verfstreken, 06 20145126, verfstreken@ipsedebruggen.nl of volg het project op instagram en facebook.

Deel deze pagina