t/m 10 augustus Romeins festival

28 juli - 10 augustus 2019
  • Archeon
    Archeonlaan 1
    2408 ZB
    ALPHEN AD RIJN

Wil je weten hoe het leven er hier pakweg 2000 jaar geleden uitzag? Wil je strak in het gelid met Romeinse legionairs exerceren, boogschieten of een gladiatorengevecht bekijken? Met originele huizen, hutten, een badhuis, tempel én acteurs komen de prehistorie, de Romeinse tijd én de Middeleeuwen hier elke dag tot leven.

Van 28 juli tot en met 10 augustus wordt voor de 20e keer het Romeins Festival gehouden. De Romeinse legionairs, leden van Legio Secvnda Avgvsta uit Engeland, The Antoinine Guard Legio VI Victrix uit Schotland, Legio II Avgvsta uit Nederland en Legio Secvnda Consvlaris uit Rome worden vergezeld door ambachtslieden, dames, slaven en kinderen. Tijdens het festival staan veel extra demonstraties en activiteiten op het programma. De soldaten geven dagelijks wapen- en gevechtsdemonstraties in de arena en demonstreren het schieten met de ballista.

Vrouwen moeten vaak in hun eigen onderhoud voorzien. Zij werken als schilder, als caféuitbater, als vroedvrouw en zelfs als gladiator. Sommige vrouwen hebben geluk: zij komen uit een rijke familie. Tijdens het festival worden ambachten gedemonstreerd, er worden vaardigheden getoond en er is een hospitaal en eethuis.

Deel deze pagina