t/m 7 april Alphens Restaurantweek

28 maart - 07 april 2019
  • Centrum
    Pieter Doelmanstraat 101
    2405CE
    ALPHEN AD RIJN

“Ober, mag ik de rekening?” Tja, en dat is tijdens de Alphens Restaurantweek eigenlijk best een aangename verrassing. Een meergangenmenu voor slechts 27,50 euro per persoon en dat elke dag, tien dagen lang. Nee, niet in een cafetaria, maar in één van de meer dan 25 deelnemende Alphense restaurants. Dus met stoelen, tafels, een grote keuken en een professionele bediening.

Twee keer per jaar, in maart en oktober, kan iedereen dan smikkelen en smullen tegen deze zeer scherpe prijs. De deelnemende restaurants serveren tijdens de deze Restaurantweek een menu dat uit minimaal drie gangen bestaat, maar sommige pakken zelfs uit met meerdere gangen of optionele tussengerechten. Alle etablissementen willen goede sier maken, dus stellen de chef-koks hun mooiste gerechten samen.

De Restaurantweek is een landelijk initiatief dat een aantal jaar geleden in Alphen aan den Rijn werd geïntroduceerd door het lokale online nieuwsplatform Alphens.nl. Online worden in zo’n week enkele duizenden couverts gereserveerd, goed voor tienduizenden euro’s omzet. Het gevolg: volle restaurants en een vrolijke, culinaire sfeer. #AlphenHapt!

Deel deze pagina