Nationale Archeologiedagen

12-14
oktober 2018

Nationale Archeologiedagen

Vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 oktober is Archeon geopend van 10.00 - 17.00 uur

Veel van onze verre geschiedenis ligt vaak verrassend dichtbij. Onder onze voeten. In de bodem. Wil jij ook ontdekken welke verhalen er allemaal verstopt zitten in de Nederlandse bodem? Kom dan horen, zien en graven tijdens de Nationale Archeologiedagen in Archeon.

Nationale Archeologiedagen                
Een lang weekend waarop iedereen die geïnteresseerd is in het rijke verleden van ons land kennis kan maken met de leuke en boeiende wereld van de Nederlandse archeologie. Iedereen kan komen kijken, luisteren, proeven en ruiken en de handen vuil maken. Je hoeft geen archeoloog te zijn om mee te kunnen doen. Kom oog in oog met de sporen van een ver verleden. Iedereen is van harte welkom.

Er wordt een opgraving georganiseerd speciaal voor kinderen waarbij er gezocht kan worden naar aardewerk en Romeinse munten. De AWN is beide dagen aanwezig en laat zien wat zij allemaal doen: van vondsten wassen en restaureren tot in de boeken duiken wat het zou kunnen zijn. 
De vaste opstelling in het Archeologiehuis is vernieuwd, er zijn nieuwe vondsten in de vitrine gekomen en er is een nieuwe wisseltentoonstelling maar er is ook een nieuwe bewoner. Voortaan kun je in het Archeologiehuis "persoonlijk" kennismaken met één van de mensen uit het Bronstijdgraf van Wassenaar. Zijn gezicht is met forensische technieken gereconstrueerd op basis van zijn schedel. Je kunt een eigen selfie maken in de Bronstijd. 

Gratis entree met de Museumkaart

Deel deze pagina