Vogelpark Avifauna

Vogelpark Avifauna

  • ALPHEN AD RIJN
    Hoorn 59

In Avifauna zie je ze vliegen!

Vogelpark Avifauna is sinds jaar en dag één van de top-attracties van Alphen aan den Rijn. Elk kind is er gek van. En ouders zijn tenslotte ook kinderen geweest. In Avifauna zie je ze vliegen. De volgens welteverstaan. Tijdens spannende vogeldemonstraties, dagelijks van 1 april tot en met 31 oktober, zie je een roofvogel op z'n prooi duiken, een gier een ei openbreken en ara's en uilen boven de vijver cirkelen. 

Wie zijn ogen sluit, waant zich in de jungle of op de savanne. Of in de films van Madagaskar of Rio. Elke vogel zingt zijn eigen lied, maar in vogelpark Avifauna komen al die bijzondere geluiden en klanken samen, alsof ze georkestreerd zijn. Het is vredig, inspirerend en soms ronduit spectaculair. 

De lorilanding waar dwergpapegaaien uit je hand eten, honderden ruimten waar dieren uitstekend gedijen, een tropenhal, een Cubaans brakwatermoeras en een schat aan informatie over de wereldse flora en fauna, dat is wat het vogelpark allemaal biedt.

Het park is onderdeel van Van der Valk Avifauna, waartoe verder twee restaurants, een hotel, rondvaartboten, een casino en een speeltuin behoren. Jong en oud komen er samen, alsmede zakenlieden en particulieren. Congressen, trouwerijen, presentaties, feesten en partijen, alles is mogelijk. Mede daarom is Van der Valk Avifauna met jaarlijks honderdduizenden bezoekers al decennialang een groot succes.

Varen in het groen

Een oer-Hollandse rondvaart door het Groene Hart is een speciaal uitje. Want vanaf het water ziet alles er anders uit. Met één van de boten van Avifauna maak je een tocht van 75 minuten langs polders en molens in het Groene Hart, door natuurgebied De Hemmen en over het Braassemermeer. 

Deel deze pagina