Het schone van Boskoop

Het schone van Boskoop

  • BOSKOOP
    Overslag 14

In Boskoop is de boomteelt al meer dan vijf eeuwen de voornaamste bron van inkomsten. De boomkwekerijen en smalle laaggelegen kavels worden omzoomd door water. Een bijzonder landschap, dat je nergens anders zo tegenkomt. 

Wandelen, fietsen en/of varen door Boskoop is dan ook van harte aan te raden. Zeker vanaf het water ziet de wereld er in Boskoop haast sprookjesachtig uit.

Een echte aanrader is een vaartochtje tussen de kwekerijen. Opstappen kan bij YUME Koffie- en Theehuis op  Plantentuin Esveld of bij de VVV Boskoop, wat sowieso een prima startpunt is voor een dagje Boskoop. Vanaf Station Boskoop kun je ook de Buurtbus nemen langs de leukste plekken, waaronder Tuinpad Rijneveld.

Boskoop geniet tot in de uithoeken van de wereld bekendheid dankzij de innovatieve heesterteelt. Op de circa duizend boomkwekerijen worden honderden soorten met zorg en volgens de laatste technieken gekweekt en vervolgens verhandeld. De meeste bomen zijn voor de export. Naast Engeland en Duitsland vormen ook Azië, Rusland en Amerika belangrijke afzetgebieden.

Deel deze pagina