De Groene Kathedraal: kunst, tuinen, bezinning

De Groene Kathedraal: kunst, tuinen, bezinning

  • Hazerswoude-Dorp
    Rietveld 11

Wat valt er te beleven: Midden tussen de kwekerijen doemt een begroeide torenspits op: de Groene Kathedraal, gebouwd op de (deels voormalige) kwekerij van Tom en Conny. Tom heeft de Groene Kathedraal sinds 1999 stukje bij beetje gebouwd, zonder vooropgezet plan. Het begon met het planten van een dubbele rij beuken en groeide gaandeweg uit tot een met wilde wingerd begroeide kathedraal, compleet met klokkentoren, kerkramen, kerkbanken en een Mariagrot. Een bijzondere plek voor bezinning en intens genieten van de prachtigste bloemen, bijzondere bomen, kunst, rust en stilte.

In de gevarieerde, NPC (Nederlandse Planten Collecties) wandeltuinen biedt de natuur in alle seizoenen volop kleur en geur. In het voorjaar is het er een Keukenhof in het klein, met duizenden tulpen, narcissen en andere voorjaarsbloeiers. ’s Zomers zijn er volop zomerbloeiers en in de herfst kleurt de wilde wingerd spectaculair donkerrood.

Bereikbaarheid: De Groene Kathedraal is uitstekend te bereiken via wandel- en fietsknooppuntenroutes.

Bijzonderheid: Muziekpodium De Engelenbak met mooie glasramen en kunstwerken, gemaakt door beeldend kunstenaar Jeroen Dijkhuizen, is indrukwekkend.  Vanaf de toren van de kathedraal ontplooit zich een prachtig uitzicht over de omgeving.  

Arrangementen: De tuinen en de sfeervolle Groene Kathedraal zijn uitermate geschikt als fotolocatie voor gezins-, familie- en/of trouwfoto’s.

Eten en drinken: Op deze pleisterplaats is geen horeca. Wel tafels, stoelen en bankjes waar zelf meegebrachte versnaperingen kunnen worden genuttigd. Toilet aanwezig.

Overnachten: Via Conny (06-29534030) kan het vakantiehuisje ‘De Pastorie’, mét boot, rechtstreeks worden geboekt. Ook via https://www.natuurhuisje.nl/vakantiehuisje/ of via www.airbnb.nl.  

De Groene Kathedraal, Burgemeester Ten Heuvelhofweg 36, Hazerswoude-Dorp

Deel deze pagina