Klein Giethoorn: oudste regio-uitje

Klein Giethoorn: oudste regio-uitje

  • Hazerswoude-Dorp
    Rietveld 1

Wat valt er te beleven: Klein Giethoorn is al bijna een eeuw lang en begrip: een sfeervolle uitspanning aan het water, verscholen tussen de kwekerijen en landerijen, midden in de drukke Randstad. Hier kunnen gasten een roei- of fluisterboot of een kano huren om het historische Rietveld al varend te ontdekken, er te vissen of te zwemmen. En daarna uitrusten op het terras.

Bereikbaarheid: Per fiets, te voet prima te bereiken via allerlei knooppuntenroutes. Prima parkeergelegenheid voor de auto.

Bijzonderheid: Dit familiebedrijf (gesticht in 1925; de vierde generatie is net aangetreden), had al vroeg door wat mensen fijn vinden: kleinschalig vermaak en persoonlijke contact. En die aanpak werkt nog altijd, terwijl de activiteiten zijn aangepast aan deze tijd.

Arrangementen: Groepen kunnen in overleg een arrangement samenstellen, met bij voorbeeld een natuurwandeling met gids, een molenfietstocht, en een bezoek aan De Groene Kathedraal.

Eten en drinken: Het terras met prachtig uitzicht op de Rietveldse Molen uit 1648 biedt een ongeëvenaard kijkje op het oude vaardorp. Het is een mooie plek voor een kop koffie, een ontbijtje of eenvoudige lunch. Barbecue, catering, lunch- of ontbijtbuffet of borrelen met een groep is ook mogelijk. Groepen tot 50 personen kunnen zelfs bij slecht weer terecht op het overdekte en verwarmde terras.

Overnachten: Klein Giethoorn heeft drie 2-persoons B & B-kamers, met eigen ingang en elk een vlonder aan het water.  Ook kan er overnacht worden in vakantiehuis De Oude Speeltuin, voor 2 tot 4 personen. Met kano, roei- of fluisterbootje.

www.kleingiethoorn.nl

Deel deze pagina