Stadshart

Stadshart

  • ALPHEN AD RIJN
    Pieter Doelmanstraat 101

De sloep kabbelt door het water van de Oude Rijn. Vanuit het oosten vaart die langs de Swaenswijkbrug. In de tuinen ten noorden en ten zuiden van het water zitten mensen op stoelen en banken. Ze kijken naar alles wat langskomt. Van binnenvaartschepen tot jachten en van kotters tot sloepen.

Ter hoogte van Restaurant Proto legt de sloep aan. De schipper en zijn passagiers stappen op de kade. De keuze is vervolgens reuze. Veel winkels zijn die zondag open, net als de talloze terrasjes, restaurants, ijscomakerijen en broodjeszaken. Op de Hoge Zijde staat het theater met bijbehorende bioscoop. De MediaMarkt prijst haar waar in vuurrode letters aan. De draaiorgelman loopt zijn rondjes. Een ijsje eten, een drankje drinken, shoppen of gewoon wat boodschappen doen, het is allemaal mogelijk. En wie cultuur wil opsnuiven kan de Adventkerk bezoeken of een kunstgalerie. De zon schijnt en iedereen is buiten.

Op de Lage Zijde prijkt het oude Nutsgebouw. Anno nu doet het karakteristieke gebouw dienst als onderkomen van een grand-café, een restaurant en een bakker. Winkelcentrum De Aarhof lokt ook mensen, voor dat ene koopje, of gewoon, om langs en door winkels te struinen. Aan diezelfde kant van de Oude Rijn bevindt zich Park Rijnstroom. Een groene oase met waterpartijen, bankjes, wandel- en fietspaadjes en natuurlijk het Parktheater, ons oudste theater, gelegen in één van de meest karakteristieke gebouwen die Alphen aan den Rijn rijk is.

Deel deze pagina