Eten en drinken

Eten en drinken

In Alphen aan den Rijn kan je tegenwoordig uitgebreid uit eten. Smaken uit alle windstreken zijn aan komen waaien. Je proeft ze in kleine, intieme eetgelegenheden én in ruime, trendy ingerichte restaurants en brasserieën. Nee, we geven hier geen staalkaart van de keukens in Alphen. Deze kunt u het beste zelf ontdekken! 

Maar als we een paar suggesties mogen doen.

Brasserie De Alphense Burgemeester
"Een plek om thuis te komen". Zo omschrijven Annemarie en Jan Pieter Weijerman hun brasserie aan de Julianastraat in Alphen. "Er hangt hier een warm gevoel", zegt Annemarie. Beleef De Alphense Burgemeester.

Ristorante Pizzaria Is Morus
Een begrip in Alphen. De drukbezochte Italiaan heeft al 40 jaar zijn stek in de Raadhuisstraat. Beleef Is Morus. 

Maggie Blue
Aan het nieuwe ingerichte Thorbeckeplein, in het voormalige Nutsgebouw, heeft Maggie Blue haar plek gevonden. Beleef Maggie Blue

Het Schoutenhuis
Aan de Julianastraat staat Het Schoutenhuis, met 380 jaar het oudste monument van Alphen aan den Rijn. Beleef Het Schoutenhuis.

Restaurant 't Haasje
Dit restaurant ontleent z'n naam aan de groene omgeving van Hazerswoude-Rijndijk waar de hazen nog naar hartelust rondlopen. Beleef Restaurant 't Haasje.

Eetcafé de Hoek
Eetcafé de Hoek ligt direct aan de Oude Rijn, naast de brug, met een groot terras aan het water. Beleef Eetcafé de Hoek.

Brasserie m'n Schoonouders
Dit restaurant ligt vlakbij de Hefbrug aan de Gouwe in Boskoop, in een smaakvol ingericht, historisch pand. Beleef Brasserie M'n Schoonouders. 

Veel terrassen bevinden zich aan het water. Wat niet verwonderlijk is, want Alphen is gelegen te midden van één van Neerlandse waterrijkste gebieden.

Waren het vroeger restaurants en café, vandaag de dag kan elke culinaire wens worden ingewilligd. Grand-cafés met tal van koffiespecialiteiten, wijnbars, high thee, een goed ontbijt, werkelijk waar alle wine & dine-variaties zijn vertegenwoordigd.

Deel deze pagina