Kunst & cultuur

Kunst & cultuur

Kunst voor aan de muur of voor een andere locatie? Naast diverse galeries kent Alphen aan den Rijn ook een kunstuitleen. Er zijn exposities van schilderijen en foto’s en verder kunnen er tal van workshops en cursussen worden gevolgd.

Muziek en cabaret? In Theater Castellum, het Flora Theater en het Parkvilla zijn zeer frequent optredens van bekende en minder bekende muziekartiesten en bands. Soms komen ze uit de oude doos, soms zijn ze ‘gearriveerd’ of betreft het aanstormend talent.

Onze drie theaters hebben zo goed als dagelijks een keur aan voorstellingen te bieden. Van cabaret tot kleinkunst en van dans tot mime.

Film? Er zijn diverse filmhuizen, waar minder bekende maar vaak verrassend goede films worden getoond. In twee bioscopen draait dagelijks een programma met populaire films.

Monumenten? Die zijn er volop. Denk aan overblijfselen van kastelen en opgravingen uit de Romeinse tijd. Denk ook aan schitterende kerken, soms wel eeuwen oud. Maar denk ook aan de vele molens die Alphen aan den Rijn rijk is. De meeste werken nog en bewijzen dagelijks hun nut.

Deel deze pagina