Het Alphense Centrum

Het Alphense Centrum

  • ALPHEN AD RIJN
    Pieter Doelmanstraat 101

Het Alphense centrum ligt aan je voeten. Met een ruim en gevarieerd winkelaanbod. Pleinen zijn verniewd en het aantal winkels en horecazaken is uitgebreid. Recent is de vernieuwing van het Aarkade-gebied, met stijlvolle woningen, bijzondere winkeltjes en een fraai Thorbeckeplein, waar op woensdag en zaterdag 'de markt' staat. Het monumentale Nutsgebouw biedt plaatst aan restaurants en terrassen. 

De sloep kabbelt door het water van de Oude Rijn. Vanuit het oosten vaart die langs de Swaenswijkbrug. In de tuinen ten noorden en ten zuiden van het water zitten mensen op stoelen en banken. Ze kijken naar alles wat langskomt. Van binnenvaartschepen tot jachten en van kotters tot sloepen.

Ter hoogte van Restaurant Proto legt de sloep aan. De schipper en zijn passagiers stappen op de kade. De keuze is vervolgens reuze. Veel winkels zijn die zondag open, net als de talloze terrasjes, restaurants, ijscomakerijen en broodjeszaken. Op de Hoge Zijde staat het theater met bijbehorende bioscoop. De draaiorgelman loopt zijn rondjes. Een ijsje eten, een drankje drinken, shoppen of gewoon wat boodschappen doen, het is allemaal mogelijk. En wie cultuur wil opsnuiven kan de Adventskerk bezoeken of een kunstgalerie. 

De Esports Game Arena in het centrum is dé locatie voor esports en gaming in Nederland en de bibliotheek is een rustige plek voor iedereen om te werken of studeren of heerlijk weg te lezen. 

Op de Lage Zijde prijkt het oude Nutsgebouw. Anno nu doet het karakteristieke gebouw dienst als onderkomen van een grand-café, een restaurant en een bakker. Winkelcentrum De Aarhof lokt ook mensen, voor dat ene koopje, of gewoon, om langs en door winkels te struinen. Aan diezelfde kant van de Oude Rijn bevindt zich Park Rijnstroom. Een groene oase met waterpartijen, bankjes, wandel- en fietspaadjes en natuurlijk het Parktheater, ons oudste theater, gelegen in één van de meest karakteristieke gebouwen die Alphen aan den Rijn rijk is.

Ontdek het zelf. Ga een dagje naar het Alphense centrum. 

Deel deze pagina