Stadswandeling

Stadswandeling

Ontdek Alphen aan den Rijn.

Een van de manieren om kennis te maken met Alphen en haar geschiedenis is een STADSWANDELING. In samenwerking met het Gilde biedt VVV Alphen deze wandelingen aan. 

Een aanrader voor zowel bezoekers als inwoners om kennis te maken met de geschiedenis van Alphen van de Romeinen tot heden. Een ervaren Gids van het Gilde neemt u mee op een verkenningstocht door Alphen.

Er zijn diverse mogelijkheden:

  • Wandeling Hoge Zijde. Een wandeling door het centrum van Alphen aan den  Rijn, met bezoek aan het Rijnplein met Romeinse geschiedenis, langs de Rijn (Limes tijdens romeinse tijd) naar het Burgemeester Visserpark met het Oude Raadhuis, het futoristische nieuwe Stadhuis, Bonifaciuskerk, Julianastraat, Adventskerk. Duur: anderhalf uur.
  • Wandeling Lage Zijde. We bekijken de andere zijde van de Rijn met een bezoek aan Park Rijnstroom waar de Martha Stichting was gevestigd, langs de Rijn door oud Aarlanderveen, Raadhuisstraat, voormalige synagoge en voormalig Joods begraafplaats. Duur: anderhalf uur. 
  • Tweede Wereldoorlog Wandeling. Langs plaatsen die een rol hebben gespeeld in de 2e WO, waaronder de diverse monumenten die daaraan herinneren en de Joodse gemeenschap. Duur: ongeveer 1 uur.
  • Romeinse wandeling. Langs punten die teruggaan naar 2000 jaar geleden toen het Romeinse fort Albanianae aan de Rijn lag, vooral geconcentreerd op en rond het Rijnplein. Bijzonder geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Duur: ongeveer 1 uur.
  • Thema wandelingen. Op vooraf gestelde data wandelingen rond een bepaald thema (bijv. Kunst, Natuur). Zie hiervoor aankondigingen op o.m. VVV en Gilde websites.

Alle wandelingen kunnen geboekt worden voor minimaal 2 personen, op alle dagen en tijden (ook zondagen).

Daarnaast bieden VVV en Gilde in de zomermaanden wandelingen aan op vaste data en tijden, zie hiervoor website VVV, met als startpunt de VVV locatie naast de Alphense Brug in het centrum tussen de winkelgebieden Hoge- en Lage Zijde. Hiervoor hoeft u zich niet vooraf aan te melden (mag wel).

Alle wandelingen kosten 2.50 euro, kinderen tot 12 jaar 1.25 euro, afrekenen met de gids.

Informatie kunt u verkrijgen bij de VVV Alphen aan den Rijn, tijdens openingstijden in het Brugwachtershuisje naast de Alphense Brug (Pieter Doelmanstraat 19), of per mail balie@vvvalphenaandenrijn.nl, of info@vvvalphenaandenrijn.nl, of telefonisch bij VVV 0172 424421. De coordinator Ton Dalman kan u - indien gewenst -nadere informatie verstrekken over de vele mogelijkheden die VVV en Gilde u kunnen bieden via 06 21612338. 

 

Deel deze pagina