Beleef de Romeinen

Beleef de Romeinen

  • ALPHEN AD RIJN
    Archeonlaan 1

Beleef de Romeinen in Alphen
Archeon

Lees verder

Geschiedenis kun je ontdekken in een museum, maar nog leuker is om verhalen zelf te beleven! Onder het centrum van Alphen aan den Rijn liggen de resten van het Romeinse grensfort Albaniana. In de stad zijn er verschillende locaties die de historie van de Romeinse Limes zichtbaar maken. In het Archeon komt de Romeinse tijd opniew tot leven en in het centrum herinneren diverse kunstwerken aan dit roemrijke verleden. 

Romeins weekend - 6 & 7 juli
Het Alphense centrum wordt zaterdag en zondag ondergedompeld in Romeinse sferen en gaat heel even 'echt' terug in de tijd. Een bont spektakel van Romeinse muzikanten, militaire shows, varen, gladiatrixengevechten, een Romeinse beautysalon, archeologische vondsten tot aan een ambachtenmarkt. Voor kinderen is er ook volop vertier waaronder speurtochten en de mogelijkheid om met een Romein op de foto te gaan. 

Romeins festival - 29 juli t/m 10 augustus
Van 28 juli t/m 10 augustus is het jaarlijkse Romeins Festival voor de 20ste keer! Tientallen Romeinse legionairs, leden van Legio Secvnda Avgvsta uit Engeland, The Antoinine Guard Legio VI Victrix uit Schotland, Romans Ireland Legio VIII Avgvsta uit Ierland, Legio II Avgvsta uit Nederland en Legio Secvnda Consvlaris uit Rome komen naar Archeon en slaan daar hun kamp op. Zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames, slaven en kinderen. Tijdens het festival staan veel extra demonstraties en activiteiten op het programma.

Deel deze pagina