Natuurgebied Bentwoud

Natuurgebied Bentwoud

  • BENTHUIZEN
    Tankvalpad 1

Het Bentwoud is een nieuw natuur- en recreatiegebied in de Randstad, tussen Zoetermeer en Boskoop. Het mag dan een jong bos zijn, in 2016 is de inrichting van het natuurgebied afgerond, het is al een flink bos. De afgelopen jaren zijn er 2,5 miljoen bomen en struiken geplant en is 80 kilometer aan wandel- en fietspaden aangelegd. En toch heb je er de ruimte: het Bentwoud is met ruim 800 hectare het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad. 

Hoewel het Bentwoud nog volop in ontwikkeling is, zijn er nu al vele bijzondere vogels, vlinders en planten te vinden. Ook voor de bezoeker is er al veel te beleven. Zo kun je er heerlijk wandelen, of op excursie gaan met de boswachter. Door het hele gebied mag je van de paden af en lekker struinen door het bos. 

Bed en Bentwoud

Nabij het Bentwoud bevindt zich de cottage die alles heeft voor een ontspannen verblijf: een mooie keuken die van alle gemakken is voorzien, een fijne badkamer en vanuit de slaapkamer stap je door de openslaande deuren naar je eigen veranda. De omgeving is ideaal om te wandelen en te fietsen in het Bentwoud en het Groene Hart. Lees er hier meer over. 

Deel deze pagina