Danny brouwt speciaalbier

Danny brouwt speciaalbier

“Het begon met een Belgisch biertje van de supermarkt. Heerlijk. Het leek mij leuk om zelf zo’n bier te brouwen. Een paar jaar geleden kocht ik een starterspakket bij een bierwinkel. Met een pannetje op het gasfornuis ging ik aan de slag. Ik bedacht zelf recepten en kocht allerlei granen. Er kwam een grotere pan in beeld. En ik wilde het bier gaan verkopen. Een slijterij en wat lokale café’s hadden interesse. Dat was het begin van Klere Boght, m’n eigen brouwerij in Alphen. Het is nog steeds m’n hobby, maar nu op iets grotere schaal. We brouwen twee keer per maand, meestal in het weekend. De schuur in de achtertuin is omgebouwd tot brouwerij, met alle benodigde vergunningen. Wij maken écht unieke bieren, brouwen nooit tweemaal hetzelfde. En àls we een recept een tweede keer gebruiken, dan voegen we er net weer even iets anders aan toe. Neem bijvoorbeeld onze mooie ‘barleywine’. Die heeft liggen rijpen op eikenhouten snippers die in whiskey waren gedrenkt. Een volgende keer doen we dat op kersenhout en cognac. De mogelijkheden zijn eindeloos.” Danny bedenkt aparte namen voor zijn bier, zoals ‘My robotfish lost his Scharzwalder Kirsch Torte in Space’. “De naam zegt iets over de ingrediënten die gebruikt worden, in dit geval chocolade en kersen.” Waar kan je Klere Boght proeven? “Als de kroegen open zijn bij Hendricks Pub en Biercafe de Natte. Anders bij Jelfra of bier-online.nl.”

Wat is jouw link met Alphen? Meld je aan voor de hashtag estafette via info@alphenmarketing.nl en wie weet sta jij binnenkort op Alphenlinkt.nl en in de krant!

Deel deze pagina