De veelzijdigheid van #AlphenLinkt

De veelzijdigheid van #AlphenLinkt

  • Jan Verheul
    Directeur VRHL Content en Creatie

 

WAAROM #ALPHENLINKT?

Alphen aan den Rijn, het middelpunt van de Randstad en middenin het Groene Hart. Met Avifauna, Archeon, de 20 van Alphen, de Jaarmarkt, Lakeside, Zomerspektakel, de Gondelvaart, Oldtimerdag en nog meer jaarlijks terugkerende evenementen is het wel duidelijk dat inwoners en bedrijven graag en veel met elkaar samenwerken. Ze zijn connected, ze linken.

Die veelzijdigheid van Alphen maakt Alphen uniek. Om Alphen aan den Rijn in de spotlights te zetten, bedacht het Alphense communicatiebureau VRHL Content en Creatie in samenwerking met citymarketeer Daniël Othman de geniale citymarketing campagne #AlphenLinkt, inclusief huisstijl, website en video. Benieuwd hoe ze dat aanpakten?

Campagne huisstijl
VRHL Content en Creatie mocht voor Alphen Marketing aan de slag met de campagne huisstijl, de naam en het logo. Het uitgangspunt hierbij was het thema verbinding en het hashtag-symbool, omdat de veelzijdigheid van Alphen daar goed mee belicht kan worden. De hashtag staat voor de A van Alphen, maar vooral voor verbinding. Alphen staat voor verbinding. Want we organiseren niet alleen festivals, we liggen ook strategisch in de randstad, zijn een knooppunt van vaarwegen en ook nog een fijne plek voor bewoners en bedrijven. Alphen verbindt, Alphen linkt. De kleuren in het logo staan voor de Rijn (blauw) en voor het weidse polderlandschap (groen) waar Alphen aan den Rijn in ligt.

Met dit logo kun je alles waar Alphen voor staat benoemen:

Op onderstaand kaartje komt elk punt van de hashtag uit bij een dorp rondom Alphen. Alle dorpen tellen namelijk mee: van Benthuizen, Hazerswoude en Koudekerk tot Aarlanderveen, Zwammerdam, Boskoop en Koudekerk. Iedereen hoort erbij! Het gaat niet alleen om #AlphenLinkt, maar ook om #BoskoopFeest en #KoudekerkTrekkertrekt.

En in een stad aan de Rijn, kon deze natuurlijk niet ontbreken:

Website-ontwerp
Op deze website, waarvoor VRHL Content en Creatie het ontwerp maakte en SERA de technische uitvoering verzorgde, vind je een overzicht van activiteiten in de stad en in de omliggende dorpen. Hierbij staan sport, cultuur en evenementen centraal. Verder worden de horeca, het winkelbestand, de waterrijke natuur en tal van hotspots belicht.

Alphen in beeld
VRHL Video verzorgde zowel het de opnames en montage van deze mooie video over Alphen aan den Rijn, Esther Daniëls van De Woordenwinkel schreef het script:

Brandbook
Wil jij de huisstijl van #AlphenLinkt gebruiken voor eigen uitingen? Geen probleem! Check even het brandbook om te zien hoe je dat het beste kunt doen!

 

 

Deel deze pagina