Liesbeth is verzot op monumenten

Liesbeth is verzot op monumenten

Liesbeth van de Zand vertegenwoordigt Alphen in het bestuur van de Stichting Open Monumentendag Alphen aan den Rijn. “Zo heeft elke kern een vertegenwoordiger in het bestuur”, vertelt Liesbeth. “Dit jaar valt de Open Monumentendag op zaterdag 14 september. In de gemeente zijn dit keer wel 60 panden geopend en in elke kern wordt door de historische vereniging of VVV een gratis rondleiding georganiseerd. Waar je moet zijn en wat je kan zien staat in het programmaboekje én op de website van de stichting.” Kan ze wat tips geven over plekken die je die dag niet mag missen? Liesbeth is meteen enthousiast. “Ik vind het erg leuk dat wij dit jaar een gemaal open hebben in Alphen. Geen kip die het kent, maar het is sinds vorig jaar een gemeentelijk monument. Het is het gemaal aan de Kromme Aarweg bij het golfterrein. Een heel klein pand met een huisje ernaast. Heel bijzonder dat je daar naar binnen kunt. In Hazerswoude-Rijndijk kan je de voormalige watertoren van binnen bekijken. Dat is één keer per jaar open, moet je echt doen, zo leuk! En nog iets anders: je kan die dag een boottochtje maken over de Rijn, vanaf het Alphense centrum naar de Oudhoornse kerk. Dan zie je al die mooie panden langs het water. Daar valt heel veel over te vertellen. Dat verzorgt het CAS, centrum voor architectuur en stedenbouw. Liesbeth wil nog wat kwijt over de Nationale Orgeldag. “Kerken in Alphen laten op deze dag hun orgels horen. En, liefhebbers mogen zelf het kerkorgel bespelen!

Liesbeth van de Zand vertegenwoordigt Alphen in het bestuur van de Stichting Open Monumentendag Alphen aan den Rijn. “Zo heeft elke kern een vertegenwoordiger in het bestuur”, vertelt Liesbeth. “Dit jaar valt de Open Monumentendag op zaterdag 14 september. In de gemeente zijn dit keer wel 60 panden geopend en in elke kern wordt door de historische vereniging of VVV een gratis rondleiding georganiseerd. Waar je moet zijn en wat je kan zien staat in het programmaboekje én op de website van de stichting.”

Bekijk hier het agendapunt. 

Wat is jouw link met Alphen? Meld je aan voor de hashtag estafette via info@alphenmarketing.nl en wie weet sta jij binnenkort op Alphenlinkt.nl en in de krant!

Deel deze pagina