Marloes is in haar vrije tijd ‘wedstrijd-obstacle-runner’

Marloes is in haar vrije tijd ‘wedstrijd-obstacle-runner’

Marloes is in haar vrije tijd ‘wedstrijd-obstacle-runner’

Ze voelt zich daarom als een vis in het water bij de organisatie van de Obstacle Run. “We bedenken hoe het parcours gaat lopen, welke obstakels we plaatsen en waar. Bij de Obstacle Run zelf zijn heel veel mensen betrokken, ik denk in totaal wel zo’n 250. Die staan bijvoorbeeld bij de obstakels en zorgen dat alles veilig verloopt. Anderen helpen mee met de opbouw. De Obstacle Run bestaat in totaal uit 60 obstakels. Een aantal wordt gemaakt door Alphense bouwbedrijven. Van andere wordt het materiaal gesponsord en die maken we zelf. Sommige obstakels huren we, die zijn heel gaaf. En we maken natuurlijk gebruik van de natuur, van boomstammen en water bijvoorbeeld.”

Op de eerste dag kan Marloes zelf niet meedoen, want dan is ze parcours-coördinator. Maar op zondag, de familiedag, doet ze voor de lol ‘even’ de 6 kilometer. “Ik doe mee aan EK’s en WK’s, vandaar ook mijn betrokkenheid. Het is écht mijn sport, en vind het leuk om mee te helpen.” Marloes reist de hele wereld over voor haar sport. “Eind juni met een team naar Polen en in het najaar weer naar Engeland.” Wat ik het mooiste vind aan een obstacle run? Ik vind het gaaf dat iedereen mee kan doen. Of je jong of oud bent, man of vrouw, getraind of niet-getraind. Je leert samenwerken, angsten overwinnen. Het is leuk, het is vies, en het is vooral ‘fun’!”

Wat is jouw link met Alphen? Meld je aan voor de hashtag estafette via info@alphenmarketing.nl en wie weet sta jij binnenkort op Alphenlinkt.nl en in de krant!

Deel deze pagina