Mijn gemeente

Mijn gemeente

Met veel plezier woon ik in Alphen. Ik ben trots op mijn gemeente. Dat heeft alles te maken met sfeer en die wordt gevoed door een flink aantal mooie en goede zaken: Archeon, Avifauna, prachtige natuur, veel evenementen, voorzieningen als theaters en bibliotheken, showtuinen in Boskoop, de Lage en de Hoge Zijde, een goed ondernemersklimaat, een lage werkeloosheid, geen achterstandswijken, ruime keuze aan scholen en onderwijs, veel sportvoorzieningen, weinig criminaliteit en meer horeca dan ooit. 

Je zou als gemeente wel dom zijn als je dit niet vermarkt. Vandaar dat ik onze citymarketing, een initiatief van de gemeente Alphen aan den Rijn, omarm. Mede door deze site, een Facebookpagina en de vele ambassadeurs die Alphen rijk is, ben ik ervan overtuigd dat Alphen aan den Rijn de statuur, het imago en de aantrekkingskracht krijgt die het verdient.

Natuurlijk komt zo’n initiatief niet zonder slag of stoot tot stand. Waar gehakt wordt vallen spaanders. En natuurlijk springen onze criticasters daar dan meteen bovenop. Nu kan kritiek gezond zijn, maar kritiek zonder opbouw of alternatief is azijnzuur en dat is niet gezond.

Natuurlijk gaat er hier wel eens wat fout. Waar niet? Geweldig dat er dan stevig gereageerd wordt vanuit de bevolking en dat de politiek en het gemeentebestuur zich dat ook in toenemende mate aantrekken. Op zich is dat al heel positief aan onze gemeente. Sommige mensen willen echter alleen de negatieve dingen zien.

Laat gaan, beste mensen. Negeren en gewoon doorgaan met dit goede werk. Op de korte, maar zeker op de lange termijn gaan we met citymarketing allemaal de vruchten plukken.

 

Machiel van der Schoot

Deel deze pagina