Mila Wacht maakt van alles een wedstrijdje

Mila Wacht maakt van alles een wedstrijdje

  • ALPHEN AD RIJN
    Sportlaan 6

Mila Wacht maakt van alles een wedstrijdje

Mila Wacht is 17 jaar en doet sinds haar zesde aan atletiek. Op 29 juni doet ze mee aan het NK Atletiek voor junioren dat bij AAV ’36 wordt gehouden. Lees hier meer over het NK.

“Ik zat eerst op hockey, bij de ‘hummels’ maar daar kon je geen wedstrijdjes spelen. Daar was ik te jong voor en dus wilde ik van hockey af. Want wedstrijden vond ik het leukste om te doen. Met m’n moeder die vroeger op atletiek had gezeten ben ik toen bij AAV gaan kijken. Nog altijd vind ik wedstrijden het allerleukst. Ik maak van alles eigenlijk wel een wedstrijdje. Horden lopen, verspringen en de 100 meter zijn echt wel mijn onderdelen.” Voor het NK Atletiek heeft Mila zich ingeschreven voor de 100 meter en voor de 100 meter horden. “Van de 100 meter horden wil ik de halve finale halen, voor de rest wil ik het gewoon naar mn zin hebben. En alles geven wat ik kan.” 
Mila traint vijf tot zes keer per week. Voor het NK Atletiek heeft AAV’36 het trainingstraject ‘Samen naar het NKJ’ opgezet. “We zijn met ongeveer 40 jonge atleten van AAV naar het NK Indoor in Apeldoorn gegaan, op trainingskamp geweest en in het weekend hebben we extra trainingen.” Het NK begint op vrijdag 28 juni en duurt tot en met zondag 30 juni. Op vrijdag moet Mila in de ochtend eerst nog drie uur naar school. “Ik heb geen speciaal voorbereidingsritueel op de wedstijd. Ik ga gewoon op tijd slapen en eet altijd al gezond.” Heeft ze nog een voorbeeld uit de atletiekwereld? “Ja, Daphne Schippers is natuurlijk de ultieme sprintster. En ik vind Nadine Visser inspirerend, omdat zij ook horden loopt.” 

We wensen Mila en alle atleten van AAV ’36 enorm veel succes!

Wat is jouw link met Alphen? Meld je aan voor de hashtag estafette via info@alphenmarketing.nl en wie weet sta jij binnenkort op Alphenlinkt.nl en in de krant!

Deel deze pagina