Samen maken we alles mogelijk

Samen maken we alles mogelijk

‘Samen maken we alles mogelijk’

Marlene van der Kooij is Het Schoutenhuis dé plek van Alphen aan den Rijn. Zij begeleidt daar de medewerkers. Maar wat is er nu zo uniek? “Om te beginnen zitten we in een prachtig, monumentaal pand en kan je er heerlijk lunchen. Maar Het Schoutenhuis is anders dan alle andere horeca in Alphen. Dat komt door de puurheid van onze medewerkers. Ze geven onze gasten een warm onthaal. Dat zit in ze, van nature. We staan midden in de maatschappij en maken samen alles mogelijk. Dat is onze kracht. Bij ons werken 11 medewerkers op een ‘dagbestedingsplek’. Daarnaast hebben  we een groot team vrijwilligers die onze medewerkers ondersteunen tijdens de ‘piekmomenten’ van de lunch. Die vrijwilligers noemen wij ons ‘gouden team’. We kunnen niet zonder ze.”
"Het Schoutenhuis wil een huiskamer zijn voor iedereen. Als je om 10 uur binnenkomt voor een lekker kopje koffie, mag je er om 16.00 uur nog zijn. En wil je met vriendinnen bijpraten, dan is onze uitgebreide high-tea daar een mooie gelegenheid voor. Wil je je verjaardag vieren of een bruiloft, dan kan dat. Onze gasten zijn altijd welkom.”
Het Schoutenhuis heeft pas geleden de vrijwilligersprijs gewonnen. “Ja, dat klopt. Een publieksprijs van de bewoners van Alphen aan den Rijn, waar we enorm trots op zijn. We zijn met ons hele team naar het gemeentehuis geweest om de prijs in ontvangst te nemen. Het was een euforisch moment!” Marlene geeft nog een tip: tijdens het Romeins Weekend is Het Schoutenhuis op zaterdag geopend!

Wat is jouw link met Alphen? Meld je aan voor de hashtag estafette via info@alphenmarketing.nl en wie weet sta jij binnenkort op Alphenlinkt.nl en in de krant!

Deel deze pagina