Simon krijgt kippenvel

Simon krijgt kippenvel

Simon Stelling is Alphen’s stadsorganist. Waar komt zijn liefde voor muziek vandaan? “Het begon al toen ik klein was. Mijn nicht was organist in Enkhuizen, in een prachtige kerk, met een monumentaal orgel. Als kind mocht ik bij haar aan het orgel zitten. Zij gaf mij al les toen ik een jaar of vier was.”

Vanaf z’n tienerjaren speelt Simon op het Steinmeijer-orgel van de Adventskerk. “Je raakt met zo’n instrument vergroeid. In 2013 werd ik stadsorganist, een erebaantje. Je verdient er niets mee. Maar ik kreeg wel de kans om het orgel ‘uit de kerk’ te halen. We organiseren concerten en evenementen. Zoals het ‘Carnaval der Dieren’ dat we voor 1200 kinderen speelden. Of een groots, muzikaal mosselfestival. Daar komen ook mensen op af die niet religieus zijn, maar wel van muziek genieten. Het is de kroon op m’n werk dat dit orgel nu ‘spic-en-span’ gerestaureerd wordt. Daar krijg ik kippenvel van.” Simon geeft ‘stoepjesconcerten’ vanuit de Adventskerk. “Toen de lockdown werd afgekondigd wilden we iets voor de Alphenaren doen. Nu geef ik elke zaterdag een concert op de vleugel. Met buiten een geluidsbox en een scherm waarop je het concert kan volgen. Er komen veel mensen op af. A.s. zaterdag 27 juni is voorlopig het laatste concert. In augustus zien we of we ermee doorgaan.”

Wat is jouw link met Alphen? Meld je aan voor de hashtag estafette via info@alphenmarketing.nl en wie weet sta jij binnenkort op Alphenlinkt.nl en in de krant!

Deel deze pagina