Van kringloop naar Zomerspektakel

Van kringloop naar Zomerspektakel

Gollem zorgt dat ook de artiesten het Zomerspektakel een feest vinden

Gollem Joukes (48) is al zes jaar met plezier vrijwilliger bij het Zomerspektakel. “Ik regel dat backstage alles op rolletjes loopt. We zorgen dat de kleedkamers in orde zijn én we richten een ouderwets gezellige huiskamer in met spullen van de Kringloop. De artiesten bereiden zich daar in alle rust voor.” Gollem vertelt dat de artiesten het een feest vinden om op het Zomerspektakel te zijn. “Vorig jaar kregen we van Blöf een enorm compliment. Als ze geweten hadden dat het backstage zo fantastisch geregeld was, waren ze nog een uur eerder gekomen. De artiesten vertellen aan elkaar door dat het hier relaxt en leuk is. En daar proberen wij alles aan te doen. ‘Nee’ bestaat bij ons niet”. Gollem runt backstage met zo’n 6 andere vrijwilligers. “De organisatie van het Zomerspektakel kan niet zonder. Er zijn zo ontzettend veel mensen bij betrokken. Dat maakt het tot een fantastisch festival, voor en door Alphenaren. Je merkt dat jongeren ook betrokken zijn. Die zeggen: ‘dan doe ik ook wat voor Alphen’. Dat vind ik fantastisch.”

Gollem kijkt uit naar het optreden van Level42 op vrijdagavond. “Dat wordt geweldig, ze zetten zo’n fantastische show neer. Als je nog een kaartje kan krijgen, moet je echt gaan. Zaterdag en zondag zijn gratis. Op zaterdag treden Xander & Friends op, dat is één groot swingend feest. Zondag sluiten Nielson en de Edwin Evers Band dit zomerspektakel af.”

Wat is jouw link met Alphen? Meld je aan voor de hashtag estafette via info@alphenmarketing.nl en wie weet sta jij binnenkort op Alphenlinkt.nl en in de krant!

Deel deze pagina