Vergroot het teamgevoel binnen je bedrijf!

Vergroot het teamgevoel binnen je bedrijf!

“Vergroot het teamgevoel binnen je bedrijf!”

Binnen drie uur de marathon lopen. Dat was het doel van Ronald Meijer, alias Running Ronald. “Dat is op 33 seconden na, niet gelukt. Maar met een klein manneke erbij is het hardlopen minder belangrijk tegenwoordig. Ik loop nog wel drie à vier marathons per jaar. En sinds 2011 organiseer ik met plezier de businessloop van de 20 van Alphen.”

Een VIP-behandeling

“Als alles doorgaat maken we straks weer gebruik van Theater Castellum. We hebben twee foyers plus de Rabozaal ter beschikking, waar mensen zich kunnen omkleden en voorbereiden. Daarmee krijgt zo’n loop meer een ‘VIP-uitstraling’. En dat is precies wat we zoeken. Een businessteam bestaat uit minimaal vijf en maximaal tien hardlopers. Het hoeven niet enkel medewerkers te zijn, je mag ook relaties uitnodigen. Deelnemers krijgen consumptiebonnen en een leuk presentje. Bovendien staan vooraf en na afloop masseurs voor je klaar. Tijdens de prijsuitreiking zijn er bekers voor de snelste vrouwen, de snelste heren én de snelste teams.”

Loop je zo’n wedstrijd als team?

“Dat is heel verschillend. Binnen een team zijn er meestal wel lopers die voor de individuele prijzen gaan. Maar wat ik ook zie is dat collega’s elkaar meetrekken en als maatjes over de finish komen. Ik vind het leuk om te zien hoe collega’s en relaties samen die sportieve uitdaging aangaan. Dat vergroot het teamgevoel binnen je bedrijf. Daarom is er ook de mogelijkheid om een bedrijfsshirt te laten maken. We hebben mooie 20vanAlphen-shirts waar je je bedrijfslogo op kan laten zetten.”

50 euro vroegboekkorting!

“Je merkt wel dat de inschrijvingen achterblijven. Onder invloed van covid natuurlijk. Daarom wil ik duidelijk stellen dat als ‘de 20’ onverhoopt niet doorgaat, er geen kosten in rekening worden gebracht. Je loopt geen enkel risico. Bovendien, als je je vóór het eind van het jaar aanmeldt, krijg je 50 euro ‘vroegboekkorting’ op de teamprijs.”

Wat maakt hardlopen zo bijzonder?

“Het gevoel van vrijheid. Lekker naar buiten, de natuur in. Of het nu goed of slecht weer is. Even je hoofd leeglopen. En na elke training vijf minuten ‘dippen’ in de Zegerplas. Weer of geen weer. Een heerlijke verkoeling na inspanning. Door hardlopen heb ik veel vrienden gemaakt. Af en toe probeer je samen een wedstrijdje te plannen. Je motiveert elkaar, geeft elkaar tips. Bovendien, je kan het altijd en overal doen. Als ik in het buitenland ben neem ik m’n schoenen mee. Ook al ben ik ergens maar één nachtje, dan wil ik al hardlopend de buurt verkennen. Ik was eens voor een vergadering in Praag. Eigenlijk was er geen tijd, maar ik ging om zeven uur ‘s ochtends het hotel uit om een rondje te lopen. Daar word ik helemaal enthousiast van.”

Welke marathon wil je nog een keer lopen?

“De marathon van Tokyo staat al lang op m’n lijstje omdat ik bij een Japans bedrijf werk en een paar woorden Japans spreek. Maar eigenlijk heb ik twee doelen. Ik heb nu 58 marathons gelopen, de eerste in 2006 in New York. Als ik zo blijf lopen als nu, dan kan ik in 2031 m’n honderdste marathon lopen. Weer in New York, maar 25 jaar later. Dat is doel nummer één.

Daarnaast heb je zes ‘major marathons’: in Boston, Chicago, Londen, Berlijn, New York en Tokyo. Als je die alle zes gelopen hebt, dan krijg je een enorme medaille. Dat vind ik leuk om na te jagen. Maar eerlijk gezegd ben ik al heel blij als ik een keer naar Tokyo kan en die honderdste in New York loop!”

Deel deze pagina