‘WarenhuisAlphen.nl’ brengt al het lokale aanbod samen op één online platform

‘WarenhuisAlphen.nl’ brengt al het lokale aanbod samen op één online platform

9 maart 2021 - Deze week wordt gestart met de bouw van het online platform 'WarenhuisAlphen.nl'. Dit digitale platform gaat het aanbod van retail, horeca en andere - op consument gerichte - aanbieders in de gemeente Alphen aan den Rijn ontsluiten. De eerste versie van ‘WarenhuisAlphen.nl’ gaat in april 'live'. Het platform zal in de maanden daarna verder uitgebouwd en aangevuld worden. ‘WarenhuisAlphen.nl’ is een project van Alphen Marketing, in samenwerking met andere lokale partijen.

Warenhuis Alphen.png

“We weten dat zowel bij inwoners als bedrijven in onze gemeente sterke behoefte is aan een aantrekkelijk online platform, waar men de juiste informatie en inspiratie kan vinden voor lokale producten en diensten”, zegt citymarketeer Daniël Othman van Alphen Marketing, die dit project samen met Marc Krimpenfort, centrummanager van het Alphense Stadshart, in gang heeft gezet. Door de bundeling en ontsluiting van al het lokale aanbod zijn we veel beter in staat om dit te linken en onder de aandacht te brengen van lokale en regionale consumenten. De toegevoegde waarde van het platform zit ook in het stimuleren van de Alphense consument met inspirerende, verrassende en actuele thema’s zoals bijvoorbeeld ‘Lokaal en vers’, ‘Culinaire hotspots’, ‘Shoppen in de polder’ of ‘aangepaste openingstijden’.”

De komende periode heeft ‘WarenhuisAlphen.nl’ ook een belangrijke taak om mensen te verleiden weer naar het stadscentrum, de dorpskern of het winkelcentrum te komen als de beperkende maatregelen versoepeld gaan worden. Het gaat daarbij bijvoorbeeld ook over de bundeling en ontsluiting van het aanbod in centrum van Boskoop en Winkelcentrum Da Costa in Hazerswoude-Rijndijk.

‘WarenhuisAlphen.nl’ bundelt en ontsluit ook de online-winkels van Alphense ondernemers. Het platform linkt direct door naar de webshops of webpagina's van ondernemers, zodat consumenten uit de gemeente en uit de regio daar direct hun bestellingen kunnen plaatsen.

“Een lokaal online warenhuis maakt het inwoners makkelijker om lokaal inkopen te doen en zo onze ondernemers te ondersteunen. Dat is belangrijk”, zegt Gerard van As, Wethouder Economische Zaken. “Ik roep daarom alle lokale ondernemers op om samen met de initiatiefnemers ‘WarenhuisAlphen.nl’ invulling te geven.”

'WarenhuisAlphen.nl’ is een project van Alphen Marketing en komt tot stand in samenwerking en afstemming met de Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA), Stichting Centrummanagement en de Vereniging Ondernemingen Centrum (VOC). Er zal ook contact worden gezocht met vertegenwoordigers van ondernemers- en winkeliersverenigingen in alle kernen. ‘WarenhuisAlphen.nl’ heeft geen commerciële doelstelling. Voor de aansluiting en het gebruik van de basisfunctionaliteit van ‘WarenhuisAlphen.nl’ worden dan ook geen kosten in rekening gebracht.

‘WarenhuisAlphen.nl’ wordt gerealiseerd met lokale leveranciers: Accent Interactive (website development), Buro Toob (communicatie en media) en Creatieve Geesten (logo ontwerp).

Deel deze pagina