Chanty Louis - nieuwe Alphense Stadsdichter

Op zondagmiddag 17 maart is Chanty Louis in het Oude Raadhuis verkozen tot de nieuwe Alphense stadsdichter. Zij heeft daarmee het stokje overgenomen van Lars Ferwerda, die van 2022 tot 2024 de rol van stadsdichter vervulde.

In de jury namen Wethouder Cultuur & Erfgoed Anouk Noordermeer, provinciedichter Yvette Neuschwanger en Alphense dichter Albert Dorrestein zitting. Er waren drie kandidaten die streden om de titel, voorafgegaan door een muzikale inleiding door singer-songwriter Simon Akroa en voordrachten van alle vorige stadsdichters. 

Vanuit deze drie getalenteerde kandidaten werd Chanty Louis uiteindelijk als stadsdichter uitgeroepen. Zij werd daarbij geroemd om haar goede interactie met het publiek, haar durf om moeilijke sociaal maatschappelijke thema's aan te snijden en haar sterke voordracht. Als nieuwe stadsdichter heeft Chanty Louis mooie verbindende ambities. Zo schreef zij in haar gedicht over de gemeente Alphen aan den Rijn: 

“Ik denk aan een groot publiek

die nog verliefd mag worden op het dichten.

Ik denk aan hoe wij met mij als stadsdichter

Onze pijlen op de jeugd kunnen richten.”

We feliciteren Chanty Louis met haar stadsdichterschap en danken Lars Ferwerda voor zijn zeer waardevolle inzet en bijzondere eigen invulling van zijn rol de afgelopen twee jaar.